hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 83
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-22

Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-02-08

Demenciát okozhat az egészségtelen táplálkozás egy új tanulmány szerint – írja a Science Alert nyomán a 24.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-12

A Bécsi Orvosi Egyetem új kutatása szerint 75 százalékban egészségtelen élelmiszereket reklámoznak az influenszerek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-29

A 24.hu ismerteti az Egyensúly Intézet több területet érintő javaslatcsomagját, amely érinti a szűréseket, a táplálkozást, az időskori ellátást.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-11

Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-02-19

Harminc európai szervezet közösen hívta fel
figyelmet a daganatos betegségekkel kapcsolatos prevencióra.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-01-17

Az Origo szerint olyan intézkedések kidolgozásán dolgoznak, amelyek egészségesebb, fenntarthatóbb étrendet biztosítanak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-12-16

Magyarország csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-15

Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-05

Ismét sikerült az egészséges táplálkozás antidepresszív hatását igazolni. A célzott táplálkozási tanácsok betartása hozzásegíthet a depressziós tünetek enyhítéséhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?