A Nutrients folyóiratban szeptember 29-én jelent meg a Shanghai University kutatóinak cikke, amelyben azt vizsgálták, hogy az étrendben található polifenolok milyen hatással vannak az öregedési folyamatokra.
A Föld népességének egynegyede nem jut hozzá tiszta vízhez, hívta fel a figyelmet Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője és Virginijus Sinkevicius környezetért, óceánokért és halászatért felelős uniós biztos.
Epidermális rákok, száraz makuladegeneráció és herpeszvírus fertőzés, graft-versus-host reakció és steril májgyulladás – öt kórkép, amelyek kezelése új gyógyszerrel gyarapodhat más célokra már befogadott régi szerek újrafelhasználásával.
A Current Opinion in Pediatrics áprilisi számában a Harvardi Közegészségügyi Iskola munkatársai áttekintik a biszfenol-A (BPA) csecsemők és gyermekek egészségére gyakorolt hatásait.
A Johns Hopkins Egyetem legújabb felmérése szerint biztonságos az orvosi eszközök egy részének többszöri használata, amivel rengeteg pénzt megspórolhatnának a kórházak.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?