A Scientific Reports közli a kínai Shaoxing People’s Hospital kardiológusai által végzett vizsgálat eredménye, amelynek legfontosabb következtetése, hogy az étcsokoládé mértékletes fogyasztása csökkenti a hipertónia kialakulásának kockázatát.
A Leedsi Egyetem kutatói azt állítják: felfedezésük elősegítheti egészségesebb, alacsony zsírtartalmú, ám az eredeti érzetet keltő csokoládék előállítását.
Egy nemzetközi kutatócsoport kis betegmintán végzett vizsgálata szerint magas flavonoidtartalma miatt a kakaó képes lehet enyhíteni a sclerosis multiplex okozta krónikus fáradtságot.
Egy új kutatás során az étcsokoládé fogyasztás szemre és látásra gyakorolt hatásait vizsgálták egészséges, fiatal felnőttek bevonásával. Az eredmények alapján az étcsokoládé tejcsokoládéhoz hasonlítva rövid-távon javította a látást.
A magas kakaótartalmú édességek fogyasztása csökkenti a stresszt, és jó hatással van a közérzetre, valamint a memória működésére is, közli az MTI alapján a hvg.hu.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?