hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Öt-hat éven belül megérkezik az embernél okosabb MI

Elon Musk korábban a mesterséges intelligencia fejlesztésének szüneteltetése mellett érvelt, most azonban már erkölcsi iránytűt sem programozna bele, írja a hvg.hu.

Elon Musk szerdán elindította régóta ígért mesterséges intelligencia startupját, az xAI-t – írja a Reuters. Musk új csapatával a ChatGPT alternatívájának megteremtésére vállalkozott.

 

A startupot Musk vezeti majd, aki már az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója, a SpaceX rakétaindító vállalat vezérigazgatója és a Twitter tulajdonosa is, de ezeknél érdekesebb, hogy korábban Musk véleménye egészen eltérő volt a mesterséges intelligenciáról, úgy vélte ugyanis, hogy a fejlesztését szüneteltetni kell, és hogy az ágazatnak szabályozásra van szüksége. Mint a lap közli: a Twitter Spaces szerda esti eseményén Musk kifejtette a biztonságosabb mesterséges intelligencia megteremtésére vonatkozó tervét. Ahelyett, hogy kifejezetten valamilyen erkölcsi iránytűt programozna az MI-be, az xAI egy „maximálisan kíváncsi” mesterséges intelligencia létrehozására fog törekedni.

„Ha megpróbálná megérteni az univerzum valódi természetét, az tulajdonképpen a legjobb dolog, amit az MI biztonsága szempontjából ki tudok találni” – mondta Musk, aki azt is megjósolta, hogy a szuperintelligencia, vagyis az embernél okosabb mesterséges intelligencia öt-hat éven belül megérkezik.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!