2021. május. 08., szombat - Mihály.
hirdetés
hirdetés

Őssejtek és regeneratív medicina a Semmelweis Egyetemen

Az őssejtek és regeneratív medicina témakörében a folyó kutatásokat ismertették Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egynapos szimpóziumán.

Dr. Merkely Béla rektor, a klinika igazgatója megnyitójában hangsúlyozta, hogy a helyszín ellenére számos diszciplína szerepel az előadások témái között. Az egyetemen a kutatásoknak transzlációs irányba kell fordulnia – hangsúlyozta a rektor, amihez fontos, hogy az elméleti intézetek közeledjenek a klinikákhoz, ez a rendezvény pedig lehetőséget ad a kutatóknak, hogy jobban megismerjék egymás munkáját. Ugyanis ahhoz, hogy a regeneratív medicinában komoly eredményeket lehessen elérni, az egyetem kiváló kutatóinak fel kell ismernie az együttműködési lehetőségeket – tette hozzá.

Az akkreditált PhD-kurzusként is meghirdetett program szervezői dr. Földes Gábor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense, az Őssejtlaboratórium és munkacsoport vezetője, valamint Pahor Nikolett biotechnológus voltak. Mint arról Pahor Nikolett beszámolt, elsődleges céljuk volt eszmecserét kezdeményezni azokkal a kutatókkal, akik hozzájuk hasonlóan szintén az őssejtek és regeneratív medicina témakörében végeznek kutatómunkát. Örömét fejezte ki a várakozáson felüli érdeklődésért, és kiemelte, hogy az előadások a teljes szervrendszert lefedték, így nagyon változatos prezentációkat hallgathattak meg a PhD-hallgatók és az érdeklődő kutatók.

További részletek a Semmelweis Egyetem beszámolójában.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.