2021. július. 31., szombat - Oszkár.
hirdetés
hirdetés

Előrehaladott májrákra nem vált be az új szer

Az everolimusszal végzett fázis III vizsgálatban nem tapasztalták a túlélés javulását a hepatocelluláris rák vizsgált eseteiben - írja a Novartisra hivatkozva a PharmaOnline.

A vizsgálatban olyan betegeknek adták az új szert, akiknél a máj rosszindulatú daganatai közül leggyakrabban előforduló tumor, a hepatocelluláris carcinoma (HCC) sorafenib adása mellett progrediált vagy a beteg valamilyen okból nem tolerálta a sorafenibet. A mostani eredmények alapján a Novartis nem folytatja az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges vizsgálatokat ezzel az indikációval.

„Az Afinitor eddig már többféle ráktípusban hatásosnak bizonyult, többek között hormonreceptor-pozitív emlőrák előrehaladott stádiumában, a hasnyálmirigy előrehaladott neuroendokrin tumoraiban és előrehaladott veserákban” - idézi a pharmaonline.hu Alessandro Rivát, a Novartis onkológiai divíziójának vezetőjét.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.