hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Az egészségügyi intézményekben ajánlott felvenni a maszkot

A legtöbb helyen már nem kötelező a maszkviselés egészségügyi intézményekben sem (Magyarországon ezt az előírást május 1-jén törölték el). Egy friss tanulmány viszont arra világít rá, hogy ennek ellenére továbbra is jó ötlet felvenni a maszkot a kórházakban, szakrendelőkben – írja a Házipatika.

A szerzők 3 korábbi kutatást, valamint 21, megfigyelésen alapuló tanulmányt vetettek össze, hogy kiszűrjék, mennyire hatásosok a koronavírus terjedésének megakadályozására a sebészi, a szövet- és az N95-ös maszkok.

Többek között azt is megállapították, hogy az egészségügyi intézetekben nincs nagy különbség a sebészi és az N95-ös maszkok nyújtotta a védelem között.

Tara Palmore, a George Washington Orvosi Egyetem és David Henderson, az amerikai Egészségügyi Intézet munkatársai szerint a maszkviselés politikai kérdéssé vált a pandémia alatt, ezért is kételkednek benne továbbra is az emberek. A másik probléma, hogy így sem lehet 100%-osan elkerülni a koronavírust és más légúti betegségeket, az viszont bizonyított, hogy a terjedésüket akadályozza, ha maszkot viselünk.

Ezért úgy gondolják, továbbra is ajánlott a viselésük egészségügyi intézményekben, legalább akkor, amikor a betegek találkoznak az ápolókkal, orvosokkal. Ezáltal ugyanis minimálisra csökkenthető a betegségek átadásának veszélye, ha valaki beszél vagy például köhög egyet – írja a Házipatika.

Photo by visuals on Unsplash
Photo by visuals on Unsplash

(forrás: Házipatika)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés