hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Vége lehet az orvoslátogatásnak

Mi lenne, ha nem a gyógyszercégek képviselői látnák el információval az orvosokat, patikusokat?  - teszi fel a kérdést egy a PharmaOnline-on ismertetett tanulmány.

A Journal of the American Board of Family Medicine-ben megjelent vizsgálat eredménye szerint nehezen bár, de felszámolható ez a régi szokás. A kutatók az egyik központi oregoni klinika esetében vizsgálták meg, hogyan mehet végbe a folyamat, aminek során megszakítják a kapcsolatot a gyógyszercégek képviselői és az orvosok között, és az orvoslátogatók alkalmazása helyett kiépítenek egy új információs csatornát.

A változást részben az teszi lehetővé, hogy napjainkban az új gyógyszerekkel kapcsolatos információ sok más fórumon is elérhető, ráadásul ezek az információforrások kevésbé elfogultak, és nagyobb arányban alapszanak evidenciákon, mint a gyógyszergyártók tájékoztatásai. A tanulmány által megvizsgált klinikán a váltás után az információt a havi rendszerességgel megtartott házikonferencia biztosítjaolvasható a pharmaonline.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés

Könyveink