hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.

Velkey: Most már a téli fűtési szezonra kell figyelnünk!

A most zajló  klímaberuházások jövőre érnek be, most már a fűtési szezonra kell koncentrálnunk mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnöke a Növekedés.hu-nak.

Velkey György – egyetértve Orbán Viktor miniszterelnök kötcsei nyilatkozatával – a Növekedés.hu-nak elmondta, hogy szerinte is számottevő bérfejlesztés ment végbe az egészségügyben az elmúlt években, aminek jelentős hozadéka, hogy az orvosi státusz sokkal inkább élhetőbb pozícióvá vált a jelenlegi bérezés mellett. A Magyar Kórházszövetség elnöke hozzátette: az orvosi bér vonatkozásában vannak olyan kisebb kérdések és szabályozások, amelyekkel kapcsolatban van még tennivaló.

Szerinte jó alapot teremtett az ápolói életpályának, hogy a bérek ezen a területen bár lassabb ütemben, de felzárkóznak, az idei évben már ezek is nagymértékben javultak. Ezzel párhuzamosan a hálapénz is eltűnt, ami jelentősen emelte az egész folyamat szabályozhatóságát is. Azonban nem szabad itt megállni, rengeteg a tennivaló a bérfejlesztés és az életpályamodellek tekintetében, de ez egy valóban látható, nagyon fontos eredmény – hangsúlyozta Velkey György.

A kórházaink jelentős átalakuláson esnek át a tulajdonosi-fenntartói szerkezet tekintetében – hangsúlyozta az elnök. Az ebből adódó operatív változások a mindennapokat is befolyásolják. Sok minden akadozva halad vagy épülőben van, annak minden gyerekbetegségével és kezdetleges eredményével – mondta. – Ez az átalakulás éppen egybeesett az idei nyár mindannyiunkra nézve kijózanító hatásával.

Az elmúlt években jelentős energetikai, klimatizálási és fűtési korszerűsítés ment végbe a rendszereinkben – hangsúlyozta. Hozzátette: azonban azt is látják, hogy ennek az üteme gyorsítást és nagyon erős odafigyelést igényel. – Idén nyáron rengeteg fejlesztés történt, ezeknek az eredménye azonban jövőre érik majd be. Most mindannyiunknak a téli fűtési szezonra kell figyelnie, hogy azok a rendszerek, amelyek a megfelelő komfortot biztosítják, készen legyenek. Mindeközben a jövő nyárra is fel kell készülnünk – mondta Velkey György.

(forrás: Növekedés.hu)

Könyveink