hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Egészségpolitika

Uniós pénzből épül fel Sajószentpéter egészségháza

Hamarosan megkezdődhet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéter egészségházának építése, a mintegy 300 millió forintos beruházás zömmel uniós támogatással valósul meg, a beruházás vállalkozói szerződését szerdán írták alá a településen.
A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az eddigi több telephelyről hamarosan egy korszerű épületbe kerülnek az egészségügyi alapszolgáltatások, az új intézményben diszpécser szolgálat is működik majd.
 
A mintegy 20 éve épült, jó állapotú épület rekonstrukciójára az egészségügyi ellátás alapfeladatainak átalakításából, integrációjából fakadó bővítés miatt van szükség. A jelenleg két telephelyen működő alapellátást szeretné összevonni az önkormányzat.
 
Az egészségházban kapnak helyet a város felnőtt háziorvosi, házi-gyermekorvosi és fogorvosi praxisai, a védőnői szolgálat és a 20 ezer lakost ellátó központi orvosi ügyelet. A mintegy 300 millió forintos projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Program keretében valósulhat meg.
 
MTI
 

cimkék

hirdetés

Könyveink