hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Új vezetők a Péterfy kórházban

A Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) június 26-tól Dr. Kökény Zoltánt bízta meg a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatói feladatainak ellátásával.

Az OKFŐ közleménye szerint váltás történt az ápolási igazgató személyében is: Simon István Krisztiánné az új orvosigazgatóhoz hasonlóan szintén a DPC-ből érkezik a Péterfy Kórházba.

A struktúraváltás részeként a főigazgató-helyettesi pozíció megszűnt az intézményben, az új főigazgató személyét az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben pályázat útján választja ki.

*

A Népszava szerint hétfőn rendkívüli értekezleten az Országos Kórházi Főigazgató, Jenei Zoltán jelentette be, hogy az intézmény mindhárom igazgatójának vezetői megbízását is visszavonták. Információik szerint Tersztyánszky Rita főigazgató-helyettes, Szilágyi Emese orvos-igazgató és Kaszai Erzsébet ápolási igazgató megbízásának visszavonását azzal indokolták, hogy noha nagyszerű szakmai munkát végeztek, nem szóltak kellő időben az intézményben kialakuló vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak.

(forrás: MTI-OS, OKFŐ, Népszava)
hirdetés

Könyveink