hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Tízmilliárd jut a veszprémi kórháznak (BŐVÍTVE: Lasztovicza a rezidensekről)

Három év múlva nyit a regionális onkológiai központ Veszprémben, az erről szóló támogatási szerződést csütörtökön írták alá a Csolnoky Ferenc kórházban – tudósított az MTI.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az eseményen országosan kiemelt fontosságúnak nevezte e beruházást és a félmilliárd forintból felújított, ugyancsak most átadott sürgősségi osztályt. Mint mondta, az onkológiai központ és a sürgősségi osztály fejlesztése azt jelzi, hogy "Veszprém nemcsak a megyében, hanem országosan is jelentős egészségügyi központtá tud válni". Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, a két projekt szép ajándék a megye valamennyi lakójának.  Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott a felújított sürgősségi szárny átadásakor elmondott köszöntőjében kiemelte: a Csolnoky kórház négy projekt keretében összesen több mint tízmilliárd forintot fordíthat fejlesztésre.

Az ünnepség után az MTI külön is kérdezte Lasztovicza Jenőt, a Fidesz-KDNP megyevezetőjét. Természetesen szóba került az orvoskrízis is, különösen, hogy az eddigi hírek szerint a veszprémi kórház szakorvosainak 70 százaléka felmond január elsején, ha addig nem születik az ágazatot érintő béregyezség.

- Bizonyos szempontból megértem a rezidenseket, hogy jobb béreket szeretnének, de azt is figyelembe kell venni, hogy amikor a rezidensek az orvosi pályára léptek, tudták, hogy milyen egészségügyi rendszer működik az országban - jegyezte meg a politikus. Hozzátette: azt a konfliktust, hogy az állampolgárok adójából képzett diákok orvosként ne itthon, hanem külföldön gyógyítsanak, fel kell oldani. A megyei elnök azt mondta, biztos abban, hogy van erre megoldás.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink