hirdetés
2024. szeptember. 01., vasárnap - Egyed, Egon.
hirdetés
hirdetés

Takács Péter szerint elriasztja a betegeket a kórházlátogatási akció

Takács Péter egészségügyi államtitkár ezúttal a Pesti Srácok podcastjében kritizálta Magyar Péter kórházlátogatási akcióját.

A Tisza párt elnöke, mint EP-képviselő jogosult arra, hogy bármelyik közintézmény működésével kapcsolatban tájékozódjon. Ez az akciója viszont, amit az elmúlt hetekben csinált, ezen messze túlnyúlik, és alapvetően nem is az a célja, hogy megismerje a kórházak mindennapos valóságát, hanem egyetlen célja volt, a balhé és indulatkeltés – mondta az államtitkár a Pesti Srácok podcastjében.

Ez a fajta folyamatos negatív kommunikáció és hangulatkeltés egyszerűen elbizonytalanítja az embereket. Ezzel az embereket veszélyezteti, mert ha valaki abból kiindulva nem megy be egy magyar kórházba, hogy ott ő úgyse kap ellátást, azzal már veszélyeztetjük az ő egészségét. Esetleg addig halogatja a beavatkozást, amíg már tényleg valamilyen egészségkárosodása lesz. Ez hihetetlen mértékben kártékony, s azok a politikusok, akik az egészségügyre építik a hecckampányukat, ezt föl sem tudják fogni – jelentette ki.

Az egészségügyi államtitkár szerint az EP-képviselőnek inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy „új barátainál, Manfred Webernél és Ursula von der Leyennél elérje annak a 900 milliárd forintnak a kifizetését, amit még a Covid-helyreállítási alapból különítettek el a magyar kórházak fejlesztésére”.

Takács Péter a betegeknek azt üzente, az infrastruktúrát és az ellátó személyzetet tekintve is a saját szemüknek higgyenek, ne a sajtónak. Ha elégedetlenek lennének, akkor forduljanak a polgárok bizalmát 130 éve élvező tisztiorvosi szolgálathoz, vagy a kormányhivatalokhoz, mert a megfelelő panaszkezelési rendszerek üzemelnek. Ha anomáliát tapasztalnak, megvannak a megfelelő fórumok arra, hogy panaszt tegyenek.

Takács Péter kijelentéseire Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált, ahol többek között arról írt, hogy az „egészségügyi államtitkár olyan mélyre süllyedt, hogy már azzal házal a közpénz százmilliárdokból kitartott propaganda médiájukban, hogy a kórházlátogatásommal és a szomorú valóság bemutatásával én veszélyeztetem magyar betegek gyógyulását”.  

„Takács Péter gyáva vállalni a politikai felelősséget a magyar egészségügy totális lezüllesztésért és ezért a jól bevált bolsevik trükkhöz folyamodik: azzal vádolja politikai ellenfeleit, amit ők maguk követnek el” – írta.

* * *

A Lakmusz időközben ellenőrizte Magyar Péter négy, egészségügyról szóló állítását, a cikkből kiderül, hogy a Tisza Párt elnöke néhol túloz, de az elérhető statisztikai adatok megerősítik: a magyar egészségügy alulfinanszírozott és igazságtalan.

 
 
 

Könyveink