hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Szimpátiatüntetés a menesztett főigazgató mellett

Vasárnap este szimpátia-megmozdulást tartottak Kiskunhalason, a helyi kórház menesztett főigazgatója mellett, közölte a baon.hu.

A kiskunhalasi kórház közösségi oldalán szűkszavú közleményben tudatta dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, hogy dr. Szepesvári Szabolcs távozott az intézmény főigazgatói posztjáról.

Komoly felháborodást keltett a bejelentés nemcsak Kiskunhalason, hanem a környező településeken is. Több település polgármestere is közleményben állt ki a menesztett főigazgató mellett, és értettlenségüknek adtak hangot. A döntés közlése szerint váratlanul érte Bányai Gábor országgyűlési képviselőt is, aki úgy nyilatkozott, hogy személyes konfliktus áll a megyei kórházi vezető és a kiskunhalasi intézmény menesztett vezetője között.

Vasárnap estére párt és politikamentes szimpátiatüntetést szerveztek civil személyek Szepesvári Szabolcs mellett, mintegy kétezer ember töltötte meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház előtti teret, ahol a szervezőkön kívül néhány orvos, valamint a menesztett főigazgató mondott beszédet. Politikusok ugyan voltak a téren, de a szervezők kérésének megfelelően az eseményen nem szólaltak fel.

A megmozduláson a szervezők bejelentették, hogy Bányai Gábor kormánybiztos, a térség egyéni országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy helyezzék vissza főigazgatói pozíciójába dr. Szepesvári Szabolcsot.

További részletek

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink