hirdetés
2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés

Szegedi gyermeksebészet: semmittevés után kapkodás

A Népszava szerint hetek óta tudta az Orbán-kormány, hogy szinte teljesen leállt a gyermeksebészet Szegeden, mégis csak hétfőn született átmeneti megoldás.

A Népszava úgy tudja, múlt pénteken hivatalos utasítást kaptak Szegeden, hogy újra kell indítani a hét hete alig-alig működő ellátást. Ez azt jelentette, hogy a hétvégén – a korábbi hetek gyakorlatától eltérően – már nem utaztathattak debreceni, pécsi, budapesti kórházakba gyerekeket.

Hétfőn kancellári vezetői megbeszélést tartottak, s az a döntés született, hogy azonnali hatállyal használatba adnak a gyermeksebészetnek egy másik épületben lévő műtőt. Ezt használhatják azokban az akut esetekben, amikor úgy ítélik meg a gyereksebészek, hogy nincs helye késlekedésnek.

Most csomagol a gyermeksebészet, a beavatkozásokhoz szükséges eszközeiket átszállítják a másik épületbe. Maga az osztály marad a gyermekklinikán, tehát azt a beteget, akit műtétre írnak ki, átszállítják a másik épületbe ülőkocsival vagy mentővel, hogy aztán az operáció után az „ébredő kórteremből” később visszavigyék a gyermekklinikára. Ez lett az átmeneti terv arra az időre, amíg nem rendeződik a helyzet véglegesen.

(forrás: Népszava)

Könyveink