hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1401
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-14

Az EB 1,5 millió eurós támogatást jelentett be az ukrajnai háborúban szexuális és nemi alapú erőszak áldozatává vált nőknek és lányoknak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-10

Augusztus 1-jétől újabb öt évig látja el a Szegedi Tudományegyetem kancellári teendőit Fendler Judit. Kinevezését a május 2-án vette át.

#3
Medical Online >> Uroonkológia
2022-05-09

Jelen közlemény egy 57 éves férfi esetét mutatja be, akinek metasztatikus prosztatarákjára 2012-ben derült fény, és az azóta eltelt nyolc évben számos terápiás módszer került alkalmazásra, illetve merült fel alkalmazásának lehetősége.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-28

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagot terjesztett elő, hogy felkészítse az uniót és tagállamait a világjárvány következő szakaszára.

#5
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A rheumatoid arthritis (RA) az ízületek gyulladásos megbetegedése, gyakran jár együtt egyéb szervek, így a szem érintettségével. A leggyakoribb szemtünetek RA-ben a száraz szem tünetcsoport, episcleritis, scleritis, keratitis, uveitis, retinális vasculitis. A cornea, sclera és ízületek hasonló szerkezete, illetve a gyulladás során kialakuló közös patofiziológiai folyamatok, mint vasculitis, immunkomplex-lerakódás, kollage­názfelszabadulás magyarázzák a tünetek együttes előfordulását.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-13

A krioablációt a csigolyát érintő rosszindulatű daganat kezelésében Szegeden alkalmaztak előszőr Magyarországon.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-13

Egy felmérés rámutatott: a válaszadók bíznak okoseszközük egészségügyi méréseiben, amelyek egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-11

Gyógyultan távozott a harmadik műtüdőre kapcsolt kismama is az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetéből.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-08

Minden kategóriában előrébb léptek az elmúlt évhez képest a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds rangsorában.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-07

Kollégium várja ősztől a Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetségeit Szegeden; az intézmény Bert Sakmann Nobel-díjas fiziológus nevét viseli majd.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.