hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Szegeden rendelőt is privatizált volna az új köztársasági elnök

Az RTL szerint az egészségügy privatizációjából is kivette volna a részét Sulyok Tamás, a napokban hivatalba lépő köztársasági elnök.

A szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában is fontos szerepet vállalt a megválasztott köztársasági elnök, Sulyok Tamás. 2001-ben ő vezette ugyanis azt a közalapítványt, amelynek bevonásával a város akkori fideszes polgármestere privatizálni akarta a helyi kórházat és a rendelőintézetet. Az általános szakmai és politikai tiltakozás miatt ebből végül nem lett semmi. Sulyok Tamás eközben a város jogtanácsosa is volt. Ma az üggyel kapcsolatos megkeresésünket ügyvédi titokra hivatkozva hárította el – hangzott el az RTL Híradóban.

Sulyok Tamás több mint 20 éve, ügyvédként is foglalkozott már egészségügyi kérdésekkel. Ő vezette ugyanis a Szegedi Egészségügyi Intézményfejlesztő Közalapítványt. Működésükhöz az önkormányzattól is kaptak támogatást. Ez volt az a szervezet, amely egy magáncéggel együtt privatizálta volna a szegedi egészségügyi ellátórendszert.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink