hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Rétvári: Az átalakítás célja a legjobb színvonalú ellátás biztosítása

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az egészségügy átalakításának célja a lehető legjobb színvonalú ellátás biztosítása mindenhol az országban.

Az egészségügy helyzetéről is szó volt az Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtt.

Komáromi Zoltán (DK) arról beszélt, hogy nem jók a kilátások az egészségügyben, a magyarok egyre nehezebben jutnak ellátáshoz a közfinanszírozott intézményekben, mert egyre hosszabbak a várólisták és egyre nagyobbak a humánerőforrás-krízisből eredő ellátási zavarok.

Elmondta: elterjedt, hogy a kormány elfogadta azt az előterjesztést, amelynek értelmében államosítani fogják a még önkormányzati működtetésű szakrendelőket is. Ha valóban elfogadta ezt a kormány, akkor ismét "életveszélyes" helyzet alakulhat ki az egészségügyben, ami azzal járhat, hogy újabb felmondási, nyugdíjazási hullám jöhet az ágazatban – vélekedett.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, korábban sokan aggódtak a járvány miatt és a képviselő akkor azt mondta, hogy emberkísérlet zajlik Magyarországon a vakcinákkal, vitatta, hogy jók az oltóanyagok és embereket beszélt le a keleti vakcinákról.

A baloldali kormány annak idején bezárt egészségügyi intézményeket, kórházakat, továbbá egészségügyi dolgozókat bocsátott el, privatizációt és vizitdíjat akart az egészségügyben – sorolta. Hozzátette: a baloldali kormány nagy összegeket vont el az egészségügytől.

Közölte: valóban van változás az egészségügyben, de ennek célja a lehető legjobb színvonalú ellátás biztosítása mindenhol az országban.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. MTI/Balogh Zoltán

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink