hirdetés
2021. június. 20., vasárnap - Rafael.
hirdetés

Számadás a mentők napján

A mentők egy év alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba, mondtaaz M1-en Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a mentők napján.

A járvány bő egy éve alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba a mentők, mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hétfő reggel, a mentők napján az M1 aktuális csatornán.

Csató Gábor az 1888. május 10-én alakult szervezet születésnapján elmondta, az elmúlt kicsit több mint egy évben kollégái 1,2 millió esetet láttak el és ugyanennyi koronavírus-mintát vettek le. Hozzátette: volt olyan nap, hogy ugyanannyi "egységet" mozgattak a mentésben, mint a mintavételezésben, ami "elképesztő" logisztikai feladat volt.

Az elmúlt időszakban a társadalom a tenyerén hordozott bennünket, és egy picit visszakerült a megbecsültségünk oda, ahova mindig is szerettük volna, fogalmazott a főigazgató.

Kitért arra is, hogy néhány hónap alatt vittek végig olyan digitális fejlesztéseket, amelyeket egyébként néhány évre terveztek. Így a papírt elsöpörtük és mindent, amit lehetett transzparenssé és digitálissá tettünk, hívta fel a figyelmet.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink