hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Selejtezni kell a régi számlákat

A 2007. január 1. előtt nyomdai úton előállított, fel nem használt nyugta- és számlanyomtatványokat január 31-éig, utólag is ellenőrizhető módon, bizonylattal alátámasztottan selejtezniük kell az előállítóknak, az értékesítőknek és a felhasználóknak.

Az ilyen nyomtatványokat tavaly június végéig lehetett forgalomba hozni, és december végéig felhasználni. A 2006 végéig gyártott nyomtatványok közül a nyilvántartásba (használatba) vett számlatömböket 2007. december 31-ével le kellett zárni, a használatba nem vett bizonylatokat pedig 2008. január 31-éig selejtezni kell. A selejtezést – miként tavaly a lezárást is – regisztrálni kell a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásában.
Január 1-je óta már csak az APEH által kijelölt sorszámmal ellátott nyugtákat, számlákat szabad kibocsátani és befogadni. Aki nem ilyen számlát ad, arra 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot róhat ki az adóhatóság. A számla befogadójának is érdemes ellenőriznie a sorszámot, és ha szükséges, kicseréltetni a kibocsátóval. A nem megfelelő sorszámú bizonylatot ugyanis adóellenőrzés esetén nem fogadják el.


Forrás: magyarorszag.hu

cimkék

Könyveink