hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Róka fogta csuka Csongrádban

7 milliárdos projektnek indult, ma 3 millió forinton vitáznak – ez a csongrádi Egészségváros mérlege. Az önkormányzat és az ügyvezető egymást okolja az építkezés halogatásáért, de azt mondják: hajlandók tárgyalni.

Hat éve vajúdik a 7 milliárdos csongrádi Egészségváros-projekt, amelyet a belváros mellett szeretne felépíteni a befektető Első Magyar Projektház Kft. A rehabilitációs komplexum, szálloda és élményfürdő megvalósítására Körös-torok Projektház Beruházó, Ingatlanfejlesztő és Szolgáltató Kft. néven még 2005-ben kötött szindikátusi szerződést és alapított céget a vállalkozás és az önkormányzat. A város akkoriban vállalta, hogy közművesíti, illetve belterületté minősíti a korábban szántó, ma már rét megnevezésű területet. Később az önkormányzat 16 millió forintért eladta az ingatlant az ötletgazdának – írja a Délmagyar.

Az interneten nyilvánosságra hozták a belső ellenőri vizsgálat eredményét. Eszerint az ügylet idején a hivatalban nem volt egyetértés, hogy az adás-vétel az áfa hatálya alá tartozik-e vagy sem. A vevő részére mentes számlát állítottak ki. A 3,2 millió forintos áfát később a város fizette be. Az összeg most a viták egyik forrása.

Róka fogta csuka – jellemezte a helyzetet Hideg Ferencné projektgazda. – Amikor magánszemélyként megvettem a területet, már életben volt az a földtörvény, amely megtiltja a művelésből való kivonást. Akkor is és 2011 elején is szóba került, hogy az önkormányzat kéri a belterületté minősítést, ennek a költségét, az 50 millió forintot a társaságunk kifizetné. Úgy vélem, a tárgyalások nem miattam akadtak el, a folytatásra kész vagyok. Nem mondok le a tervről, hogy valaha felépül az Egészségváros, ahol már eddigre lehetne 150 munkahely.

hirdetés

Könyveink