hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Rékassy: Bizonytalan a Péterfy sorsa

Nem tud megfelelően beilleszkedni a budapesti ellátórendszerbe, úgy tűnik, az állam számára nem olyan fontos, mintha egy önkrományzat tulajdonában lenne – mondta Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász a Klubrádiónak.

"Ápolóhiány, szakemberhiány, lepusztult műszerállomány és rossz környezet jellemzi a Péterfy utcai kórházat" – mondta Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász a Klubrádiónak.

Szombaton és vasárnap több mint 30 főorvost hallgattak meg az intézményben kialakult és a már a betegellátást veszélyeztető körülményekről. A főorvosi kar már tavasszal elvesztette bizalmát a főorvossal szemben, ezt szavazással is nyilvánvalóvá tették.

Rékassy hozzátette, hogy az általános, egészségügyben gyakran felmerülő ellátási, technikai problémák mellett a lemondott főigazgató, Tóth László rendkívül ellenséges légkört alakított ki, ami rossz hangulatot generált a dolgozók között. Hangsúlyozta: a Péterfy utcai kórház sorsa egyébként is bizonytalan, hiszen a budapesti ellátórendszerbe nem tud megfelelő szinten beilleszkedni. A szakrendelő állami kézben működik és nem a helyi önkormányzat kezelésében van, az állam számára pedig nem olyan fontos, mintha egy önkrományzat tulajdonában lenne.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink