hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

OMSZ: az időszakos átvezénylés az életmentést szolgálja

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az RTL szerint cáfolja, hogy hogy egy átvezényelt mentőegységet egyszerre két helyen, vidéken és a fővárosban is nyilvántartanának.

Egy hónapra előre kijelölhetik a vidéki mentőállomásokon azokat a mentőegységeket, amelyek a fővárosban teljesítenek majd szolgálatot – ez is abból a vezető mentőtiszti levélből derült ki, amelyet kedden mutattunk be. A Híradónak nyilatkozó mentős szerint „ezek a felrendelések már nagyon régóta mennek”. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint nem ritka, hogy nyíregyházi, debreceni, győri mentősök dolgoznak a fővárosban. Az OMSZ szerint ehhez meg is van a szükséges pénz, írja az RTL

Az Országos Mentőszolgálattól azt írták: a mentőegységek szükség szerinti időszakos átvezénylése az életmentést szolgálja. Tagadják, hogy egy átvezényelt mentőegységet egyszerre két helyen, vidéken és a fővárosban is nyilvántartanának. 

Szerintük a statisztikának a dinamikus mentésirányítási adatokhoz ilyen módon nincs semmi köze. Azt is írták, hogy a mentőegységek betegek érdekében történő mozgatásához szükséges pénz rendelkezésre áll. 

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél azt mondták: tapasztalatuk szerint nem ritka, hogy több mint 200 kilométerről is átvezénylik az egységeket. „Budapesten találkozni nyíregyházi, debreceni, győri, szegedi mentőegységekkel, (…) ez nem szokatlan dolog” – fogalmazott Lengyel Tibor, a szövetség elnöke.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink