hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

71 500 Ft lesz a minimálbér?

OÉT: 3-5 százalékos országos bérmegállapodás

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) péntek este még tartó zárt üléséről kiszivárgott információk szerint a délután kialakult egyezséggel nem ért egyet a Liga Szakszervezetek képviselője, és nem elképzelhetetlen, hogy vétót emelnek a megállapodás elé, amely meghiúsíthatja az országos bérmegállapodást. A dél óta folyó zárt ülésről délután egy rövid időre távozók úgy fogalmaztak, hogy a jövő évre várhatóan 3-5 százalékos országos bérajánlásban és 71 500 forintos havi minimálbérben megállapodtak a felek.

A két oldal zárt ülésen tovább tárgyalt. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) illetve a Munkástanácsok Országos Szövetsége ugyan nem értett egyet, de jelezte, hogy nem akadályozzák meg a megállapodás aláírását.
A minimálbér jelenlegi összege 69 000 forint. A zárt ajtók mögött formálódó megállapodás értelmében a 86 500 forintos szakmunkás bérminimum két lépcsőben emelkedhet: januártól 87 000 forintra, július 1-jétől 87 500 forintra. 

cimkék

hirdetés

Könyveink