hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Nagy a gond a Honvédkórházban

Továbbra is csúszik a pótlékok kifizetése az orvosok és szakdolgozók részére a Honvédkórházban. Olyannyira, hogy az idén az intézmény dolgozói még nem kaptak teljes fizetést, értesült az ATV Híradója.

Márciusban jelent meg először a hír, hogy a Honvédkórház néhány munkatársa nem kapott még fizetést ebben az évben, sok orvos és ápoló pedig csak a bérének egy részét kapta meg. Az ATV Híradója most úgy értesült, hogy a helyzet azóta sem oldódott meg, sok orvos és szakdolgozó még mindig kevesebb bért kap, mint amennyi szerintük a havi fizetésük lenne. Ám más probléma is van a pénzekkel.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének helyi csoportvezetője a Híradó stábjának úgy fogalmazott, hogy az intézményben háromezren dolgoznak és csaknem mindenki érintett. A januári átszervezés nagyjából 40 ezer forintot vett ki a dolgozók zsebéből, most viszont egyéb juttatások késnek. "A műszakpótlékok, ügyeleti díjaknak a kifizetése sem történik még rendesen, tehát ez nem azt jelenti, hogy nem kapjuk a pénzeket, hanem azt, hogy nem tudjuk leellenőrizni pontosan, jól kaptuk-e."

Az Országos Kórházi Főigazgatóság még márciusban azt közölte, hogy kezelték a problémát, és senkit sem érhet hátrány. A Híradónak a Honvédkórház levélben azt válaszolta, hogy "az észlelt számfejtési eltérések okát megvizsgálták és kijavították", majd hozzátették azt is, hogy a a következő számfejtési periódusban az alapilletményeket, és a változó béreket is egy összegben fizetik ki.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink