hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Honvédkórház: a szakdolgozók fizetésének csökkentésénél tart az átalakítás

2022 közepe óta lehet tudni, hogy átalakítják a Honvédkórházat, ez azonban meglehetős káoszban történik. A szakdolgozók közül sokan inkább elmentek, egyes osztályokat működésképteleség fenyegeti, írja a hvg360.

Lett volna idő kimunkálni a Honvédkórház átalakításának részleteit, de a szakdolgozók még mindig nem tudják, milyen juttatásokat kapnak az új, állami rendszerben. A jövedelmük biztosan csökken, a munkaterhelésük pedig nő.

Csak remélni lehet, hogy a kormány jobban, hatékonyabban és humánusabban oldja meg a teljes egészségügyi rendszer tervezett átalakítását, mint a Honvédkórház államosítását. Utóbbi ugyan még zajlik, de máris minden, csak nem sikertörténet.

Az intézményből papíron január 1-jével alakult meg az állami egészségügy részét képező Észak-pesti Centrumkórház–Honvédkórház, amelynek „civil” területi ellátási kötelezettsége – ahogy eddig is – a főváros IV., V., VI., XIII., XIV., XV. és XVI. kerületére, valamint az Aszódi, a Dunakeszi, a Gödöllői, a Szobi és a Váci járásra terjed ki. Az intézményt azonban nyilván ezután is mindenki Honvédkórházként fogja emlegetni, még ha immár nem is a katonaság kötelékében működik, csak a szigorúan katona-egészségügyi funkciók tartoznak továbbra is a honvédelmi tárcához, írja a lap.

Milyen adminisztratív hibák kerültek az új kinevezési papírokra? Milyen pénztől esnek el mostantól a kórház dolgozói az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerint? Milyen állapotban van a kórház?

További részletek

(forrás: hvg360)
hirdetés

Könyveink