hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A HM közleménye a Honvédkórház átalakulásáról

Január 1-jével átalakul a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának működése: a központ részeként működő Honvédkórház ellátási feladatainak döntő részét új egészségügyi szolgáltatóként az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház veszi át, közölte a Honvédelmi Minisztérium

Az újonnan létrejövő szervezet tevékenységét a belügyminiszter, mint a kormány egészségügyért felelős tagja irányítja majd. A HM tájékoztatása szerint a civil egészségügyi ellátáshoz kötődő személyi állomány és a kapcsolódó infrastruktúra is átkerül az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórházhoz, így a gyógyító tevékenység folyamatossága is garantált.

Az új intézmény jövő év január 1-től átveszi a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ korábbi területi ellátási kötelezettségét, illetve továbbra is ellátja a honvédelmi rendszerhez kötődő igényjogosultakat. Az átalakítások után a Magyar Honvédség szervezeteként fennmarad a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja.

Annak érdekében, hogy a védelemegészségügy jelenleg is meglévő magas szakmai színvonalának további fejlesztése is biztosított legyen, a honvédelmi miniszter 2022. decemberében döntött az egészségügyi munkakörű katonák és honvédelmi alkalmazottak által betöltött beosztások és munkakörök meghatározásáról, amelyek szükségesek a Magyar Honvédség egészségügyi feladatai zavartalan ellátásához.

A Magyar Honvédség a jövőben is támogatja a civil egészségügyi ellátást, így az egészségügyi munkakörű katonák a továbbiakban is segítik az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház feladatainak ellátását. Az átalakítás egyszerre szolgálja a civil egészségügy megerősítését és a honvédelmi haderőfejlesztési program keretében a védelemegészségügy reagálóképességének fokozását, továbbá a hazánk által, a NATO irányába a katonaegészségügy terén tett vállalások teljesítését, az úgynevezett ROLE képességek kialakítását, továbbfejlesztését nagyban szolgálja, közölte a honvédelmi tárca.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink