hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Minden kórház minden osztályát rangsorolni fogják

A gyengén teljesítő kórházak azonnali kiszűrése érdekében októbertől bevezetnek egy új teljesítmény értékelési rendszert Angliában – írja az eski.hu.

Az oktatásban alkalmazott Ofsted-rangsoroláshoz hasonlóan fogják minősíteni a kórházakat és a szociális otthonokat is. Az ötletül szolgáló Ofsted (Office for Standards in Education, Children's Services and Skills) ellenőrzéseket végez gyermekotthonokban, állami és magániskolákban, oktatási intézményekben, majd egy négypontos osztályzattal látja el őket: 1 (kiváló), 2 (jó), 3 (elégséges), 4 (elégtelen).

Az állami egészségügyi szolgálatot szabályozó hivatal, a Care Quality Commission (CQC) új osztályozási rendszerétől az egészségügyi ellátás színvonalának javulását várják. A kórházak besorolása négy osztályzat szerint történik majd: elégtelen, javulásra szoruló, jó, kiváló. Az intézményeket felszólítják az azonnali javítások elvégzésére, ha bármelyik részlegük gyengén teljesít. A szigorú értékelési rendszer értelmében a CQC ellenőrei minden kórház minden osztályát rangsorolni fogják. Az ellenőrzésben beálló változások októberben lépnek életbe, az első értékeléseket decemberben publikálják - olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

Könyveink