Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítását célzó projekt segítségével a fizioterápiás osztály valamennyi kezelőhelyiségében új készülékek szolgálják a járóbetegek ellátását. A mozgásszervi problémák célzott kezelésére – legyen az fájó ízület, teniszkönyök, sarkantyú, kisízületi gyulladás – a legmegfelelőbb eszközöket használhatják a szakemberek. A kombinált készülékek mellett olyan fizioterápiás tornyok is üzembe álltak, melyek elektroterápiát, ultrahangot és lézerterápiát egyaránt tudnak biztosítani. Újak a mágnesterápia és az elektrostimulátor eszközei, de elődjénél magasabb tudású a négyrekeszes galvánkád is, közli a zaol.hu nyomán az OKFŐ honlapja.

Azért, hogy azonnal el lehessen kezdeni a mozgásfunkciók javítását és a fájdalmak csillapítását, a fekvőbeteg-ellátó osztályok is számos készülékkel gyarapodtak. Térd- és vállmozgató gépet kapott a neurológia, a kardiológia, a kardiológiai rehabilitáció, a szeptikus sebészeti rehabilitáció, a traumatológia és az ortopédia. Ezen felül tizenegy osztályra helyezhettek ki olyan csúcskategóriás készülékeket, melyek fájdalomcsillapításra és izomstimulálásra alkalmasak.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház egyetlen rehabilitációval foglalkozó osztálya sem maradt ki a fejlesztésből, továbbá szinte minden olyan osztály kapott eszközt, ahol gyógytornász dolgozik.

Fotó: zaol.hu/OKFŐ
Fotó: zaol.hu/OKFŐ