hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Fejlesztések a balatonfüredi Állami Szívkórházban

"Az Állami Szívkórház Balatonfüred járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése" című projekt keretében 279 millió forintot nyertek el.

A projekt keretén belül a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakellátások fejlesztése valósulhat meg, amely részeként a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük megújul, az ambulanciák megközelíthetősége és körülményei, továbbá a kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjei is fejlődnek. A fejlesztések megvalósításának határideje az Irányító Hatóság jóváhagyásával 2023. november 30-ig meghosszabbításra került.

A Széchenyi 2020 "Az Állami Szívkórház Balatonfüred járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése" című projekt keretében 279 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Állami Szívkórház Balatonfüred.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00015 projekt keretén belül a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakellátások fejlesztése valósulhat meg, amely részeként a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük megújul, az ambulanciák megközelíthetősége és körülményei, továbbá a kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjei is fejlődnek.

A fejlesztés eredményeként felújításra kerülnek a kórház területén a főépület földszintjén, az I. és a II. emeleten a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátásokat kiszolgáló közlekedési területek, vizsgálók, vizesblokkok, illetve a fürdőépületben a medencetér és az öltöző-vizesblokk területei is. A felújítások mellett a projekt részeként beszerzésre kerülnek olyan eszközök, melyek hozzájárulnak a fenti szakterületek vonatkozásában az intézmény járóbeteg szakrendelések orvostechnikai eszközállományának modernizálásához.

A fejlesztés célja a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátási területhez tartozó betegpopuláció magas szakmai színvonalon történő ellátása, mely várhatóan a betegek életkilátásainak és életminőségének javítását eredményezi.

A fejlesztések megvalósításának határideje az Irányító Hatóság jóváhagyásával 2023. november 30-ig meghosszabbításra került. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Strukturális és Beruházási Alap támogatásával valósul meg.

hirdetés

Könyveink