hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Megdöbbentő adatok az EESZT-ben

Halottnak nyilvánítottak és felboncoltak egy nőt a gyulai kórházban – az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben rögzítettek szerint. Az RTL azt írja: szemműtétje volt.

Rutinműtétet végeztek egy nőn a gyulai kórházban, majd két nappal később az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben azt látta, hogy a szemműtétet követően, nem sokkal 13 óra után meghalt.

Az RTL Híradónak elmesélte, először ellenőrizte, hogy a saját adatait nézi-e, de mint kiderült, a neve és a tajszáma is egyezett. Az EESZT-ben látott adatok szerint a nő „hat napot feküdt a patológián”; augusztus 25-én dokumentálták a halálát, majd 31-én fejezték be a boncolását. Csakhogy a nő szeptember elsején visszament a kórházba részleges varratszedésre, aminek dokumentációja szintén a rendszerben látható...

A gyulai kórház a Híradó kérdései alapján az ügyben vizsgálatot indított, ami megállapította, hogy az orvosok helyesen vitték fel az adatokat a rendszerbe. A probléma technikai jellegű volt. A kórház jelezte a problémát az EESZT munkatársainak, akik megkezdték a hiba javítását.

(forrás: RTL.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink