hirdetés
2024. augusztus. 25., vasárnap - Lajos, Patrícia.
hirdetés

Már csak munkaidőben fogadhatják Magyar Pétert a kórházak

A Tisza Párt elnöke csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, de a kórház nem a politika játszótere – mondta a Magyar Nemzetnek Takács Péter államtitkár.

Amit Magyar Péter a kórházakban tesz, az egy hecckampány – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. Takács Péter elmondta: a Tisza Párt elnökének európai parlamenti képviselőként ahhoz van joga, hogy tájékoztatást kapjon a közintézmények működéséről. Jelezte: a politikus számára együttműködően biztosították annak lehetőségét, hogy felvehesse a kapcsolatot a kórházakkal és mindenhol a helyszínen tehesse fel kérdéseit. Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban... ebből elég volt! – rögzítette Takács Péter.

A mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja. Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több – ismertette az államtitkár, aki szerint Magyar Péter súlyosan visszaélt azzal a lehetőséggel, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított neki. Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van – jelentette ki Takács Péter.

A teljes információ

Takács Péter nyilatkozatára reagálva a Magyar a FB-on azt írta, "Bármit is hazudik Takács Péter, az egészségügyi dolgozók döntő többsége a támogatásáról biztosította a TISZA Párt munkáját és megköszönték, hogy meghallottuk a magyar egészségügy utolsó segélykiáltását. Takács Péter nem tehet mást, mint hogy haladéktalanul távozik hivatalából."

(forrás: Magyar Nemzet, Facebook)

Könyveink