hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Lezárult az OKFŐ Péterfyben indított vizsgálata (Frissítve: lemondott a főigazgató)

Lezárult az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjének utasítására a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézetben indított tényfeltáró vizsgálat. A főigazgató lemondott.

A vizsgálatot lefolytató Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) vezetése változtatási javaslatokat fogalmazott meg a Péterfy Kórház működésével kapcsolatban. Az OKFŐ vezetése áttekintette a javaslatokat és megtette a szükséges intézkedéseket a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében – közölte az Országos Sajtószolgálat útján az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Frissítés:

Beadta felmondását Tóth László, a Péterfy Utcai Kórház főigazgatója – tudta meg a 24.hu. A lemondás tényét az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette. Az OKFŐ szűkszavú közleményében annyit írt, hogy Dr. Tóth László főigazgató vezetői megbízása saját kérésére megszűnt. Arra a kérdésre, hogy miért mondott le a kórházigazgató, és ki lesz az utóda, a lap nem kapott választ.

Tóth nem sokáig vezette a kórházat: március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját cserélte a városi kórház igazgatói székére.

Néhány héttel ezelőtt a Népszava arról cikkezett, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara elfogadhatatlannak tartja az új főigazgató vezetési stílusát, amiről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették. A lap forrásai szerint az új vezetőnek már március 10-én sikerült úgy fogalmaznia egy értekezleten, hogy „az orvosok fehérgalléros-bűnözők.” Volt aki úgy ítélte meg: „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.”

(forrás: MTI-OS, 24.hu)
hirdetés

Könyveink