hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Lélegeztetőgépeket szerezne be a honvédség

Miközben több ezer darab lélegeztetőgépet tárolnak egy raktárban, a honvédség újabb lélegeztetőgépre írt ki közbeszerzést, szúrta ki a hvg.hu.

Miközben 16 ezer lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az eljárást szeptember 22-én indították meg az ajánlattételi határidő október 3-a, 12 napig várják tehát az ajánlatokat. "Kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet"– ezzel a kommentárral osztotta meg Hadházy  Ákos független országgyűlési képviselő a közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkjét – írja a hvg.hu.

A koronavírus-járvány kezdetén több ezer darab gépet vett nagyon drágán a kormány, ezek jelentős része egy raktárban áll. A tárolásra is százmilliók mennek el. A nagyon drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején, legnagyobb részüket nem is tudták használni a kórházakban.

Azóta pedig az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű gépre akkor se lett volna szükség, amikor éppen tetőzött a járvány, és nem is lett volna elég szakember a működtetéséhez. Az viszont biztos, hogy nagyon sokan jól jártak ezekkel a beszerzésekkel.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink