hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Kapacitáshiány miatt halaszthatják a CT és MR vizsgálatok államosítását

November helyett egy év átmeneti időszak után, csak 2025 végén államosítanák a CT és az MRI vizsgálatokat, írja a hvg.hu.

A kormány honlapjára felkerült kormányrendelet-tervezet ezért javasolja egy évvel kitolni a határidőt, és csak 2025 november 1-től teljes körűen bevezetni a computer tomográf (CT), és a mágneses rezonancia (MR) vizsgálatok államosítását. Addig, ahol szükséges, maradhatnak az egészségbiztosítóval szerződő magánszolgáltatók is, ezt rögzíti a tervezet, amelyből kiderül az is, hogy a kormányzat is kénytelen elismerni és leírni, hogy a nagy lendülettel elhatározott államosítás halogatásának indoka egyszerű: “nem áll rendelkezésre elégséges állami kapacitás”. 

Hogy pontosan milyen jellegű kapacitásproblémák vannak, amelyek az eredetileg tervezett novemberi hatályba lépést gátolják és területileg ezek az ország mely részeit érintik, a tervezetből már nem derül ki. Az viszont kezdettől, a vonatkozó törvény júliusi elfogadásával biztossá vált tervek alapján tudható volt, hogy a feladat nem könnyű, sőt akár bele is törhet a kormány bicskája, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink