hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kancelláriák helyett

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át április 1-jétől a kórházak pénzügyi-számviteli feladatait, az érintett területen dolgozókkal együtt, közölte a Magyar Idők. Az ÁEEK a héten levélben értesítette a döntésről a kórházigazgatókat.

Az ország 109 kórházából, azon belül is a gazdasági területről kiemelik a pénzügyeseket, akiknek a jövőben a fenntartó lesz a munkáltatójuk, miközben fizikailag továbbra is az adott kórházban dolgoznak majd, írta a Magyar Idők.

A napilap idézte az ÁEEK levelét, amely szerint az átcsoportosítás célja, hogy "a kórházak költségcsökkentéséhez egységesen járuljon hozzá az ÁEEK". Hozzátették, hogy a kórházak gazdálkodási önállósága nem változik, a rendelkezésre álló források feletti döntések befolyásolása nem cél.

A kórházigazgatók igen rövid határidőt kaptak arra, hogy megküldjék a fenntartónak az érintett dolgozók számáról és az általuk ellátott feladatokról a listát, ezt pénteken a munkaidő végéig kell megtenniük.

A lap úgy értesült, hogy a kórházvezetők kisebb merényletként értékelik a tervezett intézkedést, különösen, hogy semmilyen egyeztetés nem zajlott a lépésről a kórházszövetséggel. Többen ezért a szervezet rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték, ám ezt meg kell előznie egy soron kívüli vezetőségi ülésnek, írja a lap.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink