hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Kaáli Géza az állami lombikbébi program eredményeiről

A Kaáli Intézet alapítója az RTL reggeli műsorában azt mondta, a 43-45 éves nőknek nincs esélyük a teherbe esésre petesejt-donáció nélkül.

Hihetetlen pénzeket költ a kormány a lombikprogramra, de az eredmények elmaradnak – mondta Kaáli Nagy Géza szülész-nőgyógyász.

A Kaáli Intézetek alapítója – melyeket azóta a többi meddőségi klinikával együtt államosítottak – úgy vélte, ennyi pénzből sokkal több gyermeknek kellene születnie. Az RTL Reggeli című műsorában a problémák közé sorolta, hogy az állam a felvásárlás és az államosítás után nem végzett kapacitásbővítést, nem növelte a személyi állományt, és utánpótlás sincs.

Kaáli szerint a finanszírozási feltételeken is kellene változtatni, ugyanis a kezelés 45 éves korig ingyenesen jár. Hiába erőltetjük a 43-44-45 éves nőknek a lombikbébi-kezeléseket, ezek eredménytelenek lesznek, ők gyakorlatilag esélytelenek arra, hogy gyermekük szülessen – fogalmazott a professzor a hvg.hu szemléje szerint.

A professzor úgy látja, jogszabály-változtatásra lenne szükség. Csehországba például azért utazik annyi magyar páciens, mert ott lehetséges a petesejt-adományozás, amivel akár 50 százalékos esélye is lehet a teherbe esésre egy olyan nőnek, akinek itthon nulla százalékot adnak.

Fotó: archív
Fotó: archív

(forrás: RTL.hu, hvg.hu)
hirdetés

Könyveink