hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Jelentés Füredről

A füredi szívkórházat (a MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetét) mutatja be a Honvédelem.hu.

Az anyaintézményben folyó racionalizálás eredményeként hamarosan újabb 15 OEP finanszírozott ággyal bővül balatonfüredi telephely – értesült a lap. Van is érvük a kapcitásbővítésre, jelenleg ugyanis a programozható rehabilitációra váró krónikus szívbetegek várólistája két évesnél is hosszabb.

Évente több mint 1500 páciens részesül itt rehabilitációs ellátásban. A betegek 45 százaléka korai rehabilitációra érkezik, közülük a legtöbben Budapestről, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház szívsebészeti osztályáról, valamit a kardiológiai osztályról kerülnek Füredre. Az elmúlt években az ágyszámkihasználtság közel 100 százalékos volt, az átlagos ápolási napok száma pedig 19. Az elmúlt 10 év során a halálozást sikerült 1 százalék alatt tartani, sőt voltak olyan esztendők, amikor egy beteget sem veszítettek el, annak ellenére, hogy az akut betegek aránya megduplázódott – olvasható a honvedelem.hu-n.

(forrás: Honvédelmi Minisztérium)

cimkék

Könyveink