hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

János kórház: csökkentett ágyszám, kisebb területi ellátási kötelezettség

Nem a lerobbant épületek állapota a legnagyobb probléma a János kórházban, derül ki a 24.hu összeállításából.

Nagyobb gondok vannak a János kórházban, mint az épületek állapota, ezért mindenképpen szeretnénk segíteni – erről Őrsi Gergely II. kerületi polgármester beszélt a 24.hu-nak.

Az MSZP-s politikus január elején kért tájékoztatást az egészségügy irányítóitól, miután kiderült, hogy a kardiológia mellett  a gasztroenterológia, az endokrinológia, az anyagcsereosztály, valamint a neurológia sem fogad II. kerületi betegeket, de a János kórház nem válaszolt. Most viszont a lapnak beszámoltak a legújabb változásokról: egy „átmeneti időszakban csökkentett ágyszámmal és kisebb területi ellátási kötelezettséggel, de minden szakmában továbbra is biztosítják a betegellátást”, írták.

A válaszból kiderül, hogy 2024. január 20-ától a Budapesti Irgalmasrendi Kórház biztosítja a II. kerület teljeskörű kardiológia fekvőbeteg-ellátását. Január 20-ától a II. kerületi lakosok egy részének általános belgyógyászati ellátását újra a János kórház biztosítja. Kivételek ebben az esetben viszont vannak, mert az 1022, 1025 és 1026 irányítószámú területek fekvőbeteg-ellátást igénylő betegeit a III. kerületi Budapesti Szent Margit Kórház fogadja.

A János kórház újra biztosítja a diabetológiai-endokrinológiai, III. progresszivitási szintű ellátást a kerületi betegek részére, emellett 2024. február 1-jétől a gasztroenterológiai szakmában 12, egynapos ellátást biztosító ágyon fogadják a pácienseket, valamint „öt őrző ágyon biztosítják a 12 óránál hosszabb megfigyelést igénylő beavatkozások céljából felvett betegek ellátását.” (...)

A fűtés jelenleg minden osztályon működik, átmeneti jelleggel előfordulnak meghibásodások, amelyek elhárítását a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság szakemberei azonnal megkezdik. A hiba természetéből adódóan a javítások ideje alatt átmeneti hőmérséklet-csökkenés tapasztalható, amit más eszközökkel kompenzálunk – válaszolták.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink