hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Havas Szófia cáfol

Havas Szófia szocialista egészségpolitikus "biztosra veszi", hogy a jelenleg hiányzó papírok elő fognak kerülni.

Havas Szófia egy más témában tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "ahogy Budai Gyula az előző megnyilvánulása során jelentette be, hogy nem talált teljesítési igazolásokat, majd elmúlt két hét, és hirtelen megtalálta őket, biztosra veszem, hogy a jelenleg hiányzó papírok ugyanúgy elő fognak kerülni, ahogy a nem létező teljesítési igazolások is előkerültek".

Az MSZP-s politikus jelezte, nemcsak az ő, hanem még legalább tizenöt ember teljesítésigazolásáról van szó.

Havas szerint "valószínűleg Budai úr ritkán jár (...) a Szabolcs utca felé (...), de ha elmegy arra, akkor meg tudja nézni, hogy csukva van-e vagy nincs" az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK). A politikusnak az volt a feladata, hogy bezárja az intézményt, és papírjaival átadja a Magyar Államkincstárnak. Mint közölte: akkor tud a kérdésről beszélgetni a kormánybiztossal, ha mégis nyitva találja az intézményt.

Arra a kérdésre, hogy be tudja-e mutatni a hiányzó dokumentumokat, azt mondta: ezt nem neki kell megőriznie, az igazolásnak a minisztériumban kell lennie, akárcsak a megbeszélések hanganyagainak, jegyzőkönyveinek.

A szocialista egészségpolitikus álláspontja szerint az egész ügy figyelemelterelés, a tárca vesztésre áll egy őssejtkutatással kapcsolatos szerződés perében, amelynek tárgya tudomása szerint 1 milliárd forint. Havas Szófia szerint miután ezt a problémát nem tudják megoldani, inkább elővesznek valami mást.

Az elszámoltatási kormánybiztos feljelentést tett és csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a nemzetierőforrás-miniszterhez fordult, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink