hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Győr-Mosonban már nem rezidensek fogadják a betegeket

Ma lejár a határideje annak a megállapodásnak, amelyet a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház kötött az Országos Mentőszolgálattal, írja a Telex.

Március 1-jétől a hónap végéig a győri kórház orvosai látták el az alapellátási ügyeleti feladatot a háziorvosok helyett – írta meg elsőként a MedicalOnline. Ez kényszer szülte megoldás volt, ugyanis az új rendszer indulásáig egyetlen háziorvos sem írta alá a szerződést Győr környékén az egészségügy helyzete miatti tiltakozásul.

A győri kórházzal kötött szerződés pénteken lejár, a Telexnek pedig az OMSZ azt válaszolta: a megállapodásban foglalt együttműködésre áprilistól már nincs szükség a háziorvosi ügyeletek működéséhez.

Azt is írták: „Az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok Győr-Moson-Sopron vármegyében is egyre nagyobb számban csatlakoznak, a jelentkezők száma már 130 fölött van. Ez dinamikus adat, a szám óráról órára növekszik.”

A lap információi szerint már ezekben a napokban sem rezidensek, illetve szakorvosjelöltek dolgoztak az egyébként a kórház épületében kialakított ügyeleti rendelőkben. Akiket korábban beosztottak, azokkal is közölték, hogy nem kell délutántól ügyelniük, jön háziorvos helyettük.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink