hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Gondozóház pszichiátriai betegeknek

Tizenkét pszichiátriai betegnek alakított ki gondozóházat a Baptista Szeretetszolgálat egy családi ház átalakításával Esztergomban.

A 225 milliós, európai uniós támogatási forrásból megvalósult beruházás támogatott lakhatást és közösségi ellátást biztosít, valamint fejleszti a városban már meglévő házi segítségnyújtást, közölte a szeretetszolgálat.

Idézték a közleményben Csizi Pétert, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkárát, aki az átadón elmondta: a pszichiátriai ellátásban egy év alatt 34 pályázattal mintegy 16 milliárd forintért 711 új férőhely jött létre. A támogatott lakhatási programban jelenleg 5210 férőhely érhető el, ezek 6-12 személyes otthonok, amelyek egyéni igényeket elégítenek ki.

A városban egy évvel korábban már kialakított a Baptista Szeretetszolgálat egy pszichiátriai- és szenvedélybetegek nappali ellátásával foglalkozó gondozóházat, amely mindkét betegségcsoportban 50 ember fogadására alkalmas. A szeretetszolgálat Esztergomban és környékén házi segítségnyújtással, szociális étkeztetéssel, élelmiszermentő programmal és a kábítószer-élvezők "elterelő" kezelésével foglalkozik. Nyolcvan munkatársuk csaknem ötszáz rászorulóról gondoskodik.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink