hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Folytatódik a lefejezési hullám

Néhány nappal ezelőtt Flóris Istvánnal, a Budapesti dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatójával közölték minden előzmény nélkül, hogy február 12-i hatállyal felmentik posztjáról, írja a Népszava.

Bár nincs kihirdetett jogszabály, miszerint 65 év felett ne tölthetné be valaki vezetői posztját, már az év végi leváltások nagy többségét is azzal indokolták, hogy érintettek elérték a nyugdíjkorhatárt.

A lap információi szerint a múlt pénteken munka megbeszélésre hívta Révész János, az országos kórházi főigazgató a baleseti intézet vezetőjét, akit korábban azzal bízott meg, hogy segítsen újraszervezni a zalaegerszegi traumatológiai ellátást. Erről a munkáról egyébként rendszeresen tájékoztatnia kellett az OKFŐ-t. Úgy tudják, a megbeszélésen gratuláltak a közelgő születésnapjához, hozzátéve, hogy akkor egyben fel is mentik a vezetői posztjáról.

A baleseti intézet munkatársait kedden tájékoztatták egy rendkívüli vezetői értekezleten. A bejelentés a résztvevőket váratlanul érte, a lapnak többen úgy nyilatkoztak: a sok intézményi átalakulással járó zűrzavaros idők után úgy érezték, a baleseti intézet „hajója révbe ért,” végre nyugodt körülmények között dolgozhatnak. Most ennek van vége, mondta egyikük, aki azt is hozzátette: a keddi értekezleten derült ki az is, hogy az intézmény vezetését ideiglenesen az orvosigazgatóra bízzák, akit a a rapid váltás miatt a szabadságáról hívtak vissza.

Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser 15 évig volt két év megszakítással a baleseti intézet első számú vezetője. Két évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet vezette, írja a lap.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink