hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Főigazgató-váltás a PTE Klinikai Központjában

Azt követően, hogy dr. Decsi Tamás gyermekgyógyász professzor megbízatása lejárt, dr. Sebestyén Andort, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Dél-dunántúli Területi Hivatalának igazgatóját nevezték ki a Klinikai Központ főigazgatójává, közli a Pécsi Újság.

A Pécsi Újság. hu információi szerint a főigazgatói posztra kiírt pályázatra hárman jelentkeztek. A Klinikai Központot eddig vezető dr. Decsi Tamás gyermekgyógyász professzor és dr. Sebestyén Andor, az OEP régiós vezetője. A lap úgy tudja, ugyan a Klinikai Központban dolgozók többsége dr. Decsi Tamás mellett voksolt, a PTE Szenátusa ezzel ellentétes döntést hozott az ügyben.

 
Váltás a főigazgatói székben: dr. Sebestyén Andor irányítja szeptembertől a PTE Klinikai Központját

A PTE a következő közleményt juttatta el a laphoz: 

"A PTE 2016. április 21. napján nyilvános pályázati felhívást tett közzé a klinikai főigazgatói magasabb vezetői megbízás (négyéves időtartamra való) betöltésére. A pályázat benyújtására nyitva állott határidőben (2016. május 20. napjáig) három pályázat érkezett a PTE rektorához.

A PTE Szervezeti és Működési Szabályzata alapján a rektor által létrehozott előkészítő bizottság megállapította, hogy valamennyi pályázat a felhívás szerinti határidőben érkezett, a pályázók rendelkeztek a magasabb vezetői megbízáshoz szükséges személyi feltételekkel és benyújtották a felhívásban megjelölt kellékeket (a pályázat mellékleteit).

A benyújtott pályázatokat - a PTE SZMSZ rendelkezései szerint - az egyetem több testületi szerve is véleményezte, illetve a pályázókat meghallgatta, majd a pályázatokat rangsorolta.

A PTE SZMSZ 100. § (3) bekezdés második mondata szerint a rektor a Klinikai Központ Tanácsa és a Szenátus véleményének mérlegelésével dönt a (magasabb) vezetői megbízás kiadásáról. Az említett testületek véleménye eltért egymástól a pályázók alkalmasságát, a pályázatok rangsorát illetően.

A PTE rektora - a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően - 2016. július 19. napján, mérlegelési jogkörében - döntött a magasabb vezetői megbízás kiadásáról.

A rektor a 2016. szeptember 19. napjától kezdődő négyéves időtartamra - a PTE Szenátusa állásfoglalásának megfelelően - dr. Sebestyén Andort bízza meg a klinikai főigazgatói teendők ellátásával. A magasabb vezetői megbízás kiadásával kapcsolatos teendők ellátása iránt a rektor a szükséges intézkedéseket megtette, a pályázókat a mai napon döntéséről értesítette", olvasható a dokumentumban.

(forrás: Pécsi Újság)
hirdetés

Könyveink