hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Egészségügy, bérek, migránsok

Ezek jelentik a magyarok szerint a legsúlyosabb problémát, legalábbis az Index megrendelésére a Závecz Research által végzett országos reprezentatív közvélemény-kutatás szerint.

Hemzsegő kukacok a győri kórház zuhanyzójában, 50 milliárdos tartozást felhalmozó kórházak, egy egész városnyi magyar ember, aki műtétre vár: nem csoda, hogy kilenc lehetséges hazai probléma közül a magyarok az egészségügy helyzetét tartják a legsúlyosabbnak.

Az egészségügy helyzetének említése kimagaslik a többi probléma közül, és minél fiatalabb a válaszoló, annál valószínűbb, hogy ezt említi elsőként. A községben élők viszont sokkal kevésbé érzékelik a rossz egészségügyi helyzetet, mint a városban lakók.

Az eleve is alapvetően előítéletes magyar társadalomban úgy tűnik, értő fülekre talált a kormány erőteljes kampánya, aminek során a migránsokkal (összemosva bevándorlót, menedékkérőt) érkező potenciális veszélyekre buzgón igyekszik felhívni a figyelmet. A felmérés szerint az emberek 41 százaléka tart attól, hogy egy éven belül Magyarországon terrorcselekmény történik. Főként a nők és a kevésbé iskolázott magyarok félnek ettől.

A Fidesz-szavazóknál kiemelkedő problémát jelentenek a migránsok, a Jobbik- és MSZP-szavazóknál az egészségügy helyzete, a DK-soknak és az egyéb pártok szavazóinak pedig a korrupt politikusok jelennek meg elsőként. A migránsok az top 3 legsúlyosabb problémák között csak a Fidesz- és Jobbik-szavazóknál bukkannak fel.

A teljes anyag az Indexen

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink