hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Cser Ágnes: Az orvosok mondjanak le 11 százalékos bérfejlesztésükről!

A szakszervezeti elnök közölte ezt a Népszavával egy nappal azután, hogy a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak ágazati érdekvédők.

„Felhívtuk az orvosokat arra, hogy szolidaritásból mondjanak le az idei 11 százalékos bérfejlesztésükről, és ne harcra buzdítsanak, hogy az ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtóknak is jusson 2023. január 1-jétől bérfejlesztés” – közölte a lappal a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ-EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes.

A szakszervezeti álláspont egybecseng az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, Csató Gábor véleményével. Ő az Index-nek azt nyilatkozata: – Senkinek nem akarok tippeket adni, de az lett volna igazán korrekt a kamara részéről, hogy megszavazzák: az idén januári 11 százalékos orvosi béremelést a kormány fordítsa inkább a szakdolgozókra.

Nemcsak az orvosbérek lefaragására tett javaslatával keltett meglepetést az MSZ-EDDSZ. Bár a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elutasította a Belügyminisztérium javaslatát, miszerint összevonnák a különböző szakszervezetekkel folytatott sztrájktárgyalásokat, Cser Ágnes azt közölte: ők nyitottak lennének az együttes tárgyalásra.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink