hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Folyamatosak az egyeztetések a budai kórházakkal

A híresztelésekkel ellentétben egy beteg sem marad ellátatlanul, erről számoltak be a budai kórházak vezetői 2024. január 10-én azon az egyeztetésen, amelyet dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hívott össze, közli a tárca.

A közlemény szerint "Az államtitkár az egyeztetés elején leszögezte: az egészségügyi kormányzat számított arra, hogy a "bérnővéreket" kizsákmányoló profitéhes vállalkozások hergelésének ellenzéki politikusok és magukat szakértőnek nevezők is felülnek, és a politikai haszonszerzés érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a szakdolgozókat és a betegeket riogassák.

Közismert: 2023. január 1-je óta hatályban van az a rendelkezés, amely szerint az egészségügyi szolgáltatók alaptevékenysége körében a munkaerő-kölcsönzés nem alkalmazható, a felek ezekkel a szerződésekkel legkésőbb 2024. január 31-ig kötelesek elszámolni egymással. Ezzel végleg megszűnt annak a lehetősége, hogy a betegellátásra fordítandó közfinanszírozásból profitorientált vállalkozások fölözzék le a hasznot munkaerő-kölcsönzés címén.

A híresztelésekkel ellentétben ezek az intézkedések nem veszélyeztetik a betegek ellátását. Az egészségügyi államtitkárság az Országos Kórházi Főigazgatósággal és az Országos Mentőszolgálattal együttműködve folyamatosan nyomon követi a budai kórházak helyzetét annak érdekében, hogy a betegek ellátása mindenhol folyamatos és zavartalan legyen. Egy beteg sem marad ellátatlanul!" – közölte a Belügyminisztérium.

(forrás: Belügyminisztérium, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink