hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Az iskolai védőnők többsége kimaradt a béremelésből

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint az iskolai védőnőknek márciusban átlagosan 20 százalékos fizetésemelést kellett volna kapniuk, hasonlóan a kórházban dolgozó ápolókhoz, hangzott el az RTL Híradójában.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint az iskolai védőnők elégedetlenek, mivel néhányan csak 6 vagy 8 százalékos béremelést kaptak.

Azonban a  Belügyminisztérium állítása szerint az érintett dolgozók túlnyomó többsége elégedett az emeléssel. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek közül többen panaszkodtak arra, hogy az ígért 20 százalékos béremelés helyett, 6 százalékot kapott – írta a közösségi médiában az egyik érintett.

Csökkentették az éjszakai pótlékot is, így sokan 170 ezer forint mínuszba jönnek ki a hónap végén a védőnők. Kiemelték azt is, hogy a pótlékokat, amiket be kell építeni a bérbe, hibásan béremelésként értelmezték. Az intézményenként eltérő mértékű béremelések sem tesznek jót a szakmának, a bérek egyenlőtlensége feszültséget okoz, hangzott el az RTL Híradójában.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink