hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Kormányszóvívő: Felbecsülhetetlen munkát végeznek az ápolók

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő a Dél-pesti Centrumkórházba látogatott a szakdolgozói béremelés kapcsán, közli a Magyar Nemzet.

Nemes, ugyanakkor sokszor embert próbáló hivatás az egészségügyi dolgozóké. Hétköznap, hétvégén éjjel-nappal készek egészségünket őrizni és életünket is megmenteni. Felbecsülhetetlen munkát végeznek, ezt igyekszik kifejezni az átlagosan 20 százalékos alapbéremelésük is – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videóban, amelyet a Magyar Nemzet szemléz.

A tavalyi egységes 18 százalékos béremelés után, most márciustól átlagosan 20 százalékkal nőtt az ápolók alapbére. A pontos összeget a munkáltatók határozták meg. Az ápolók havi keresete 2010-ben 170 ezer 900 forint volt, mára ez meghaladhatja a 800 ezer forintot – emlékeztetett a kormányszóvivő.

Mi a felvilágosítást megkaptuk a vezetéstől, elmondták, hogy hogy fog történni ez a béremelés, és ez így is történt. Tehát teljesen korrektül megkaptuk azt a bért, amit ígértek – mondta el a videóban az egyik egészségügyi dolgozó.

Fotó: Szentkirályi Alexandra hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Szentkirályi Alexandra hivatalos Facebook-oldala

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink