hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Átmeneti megoldást találtak Siófokon

Nem lesz ellátási gond azok után sem, hogy több traumatológus szakorvos távozása miatt átmeneti nehézségek adódtak – mondta el a Magyar Hírlapnak az új munkatársait kereső siófoki kórház főigazgatója.

Varga Ferenc szerint  meg kell fizetni az orvosokat, másként egyre többször fordulhat elő olyan jelenség, ami a siófoki kórháznál történt a közelmúltban – így sommázta véleményét az intézmény főigazgatója. 

A lap arról kérdezte a főigazgatót, hogyan áll a kórház a traumatológiai ellátás biztosításával azok után, hogy két vállalkozóként dolgozó szakorvosa nemrég fölmondott, mert ő nem emelte meg óradíjukat. Egy másik orvos pedig egészségügyi okokból már korábban távozott.

Végül több intézmény is segített – mondta főigazgató –, így pótolni tudták azt a két szakorvost, akinek augusztus 9-én lejárt a felmondási ideje. A korábban távozó helyébe pedig szinte azonnal érkezett valaki, másodmagával erősítve a járóbeteg-ellátást.

„Ezt egyébként minden nyáron megtesszük, mert a sebészeti, traumatológiai esetek ilyenkor halmozódnak. Augusztus 20-ig működik a megerősített szolgálat” – magyarázta Varga Ferenc. Szeptembertől új „vendégorvosok” váltják a két mostanit, így később sem lesz gond – mondta. Ennek köszönhetően a szeptemberi ügyeleti beosztást is el tudták készíteni. Az igazi megoldást az jelentené – felelte felvetésükre az intézményvezető –, ha sikerülne állandó munkaviszonyban, közalkalmazottként foglalkoztatott traumatológusokat felvenni. 

Varga Ferenc elmondta, az alacsony bérek miatt kevés az orvos, az elvándorlást egyelőre a bérfejlesztés sem tudta fékezni.

hirdetés

Könyveink